Antikvariat Obscurum - Bøger og Bohave

Vi har tusindvis af gode bøger – og bohave der passer til

Antikvariat Obscurum – Bøger & Bohave blev startet i sommeren 2016 af Pernille M. Boye Thulstrup med support fra ægtefællen Allan Boye Thulstrup.
Tanken bag Obscurum er at nytænke det klassiske antikvariat ved at kombinere gode, brugte bøger og lækre, bæredygtige ting til hjemmet i samme butik.

Både Pernille og Allan er vilde med bøger. Så da et tidligere bogtrykkeri i centrum af Herning blev ledigt, skulle der ikke meget betænkningstid til – og man kan dårligt forestille sig et mere passende sted at indrette en bæredygtig butik med bøger og bohave.

Udover kærligheden til bøgerne har Pernille jagtet fund i genbrugsbutikker i snart 20 år, og hun har derfor masser af erfaring med de gode fund.
Da hjemmet efterhånden var blevet fyldt med ting, som Pernille havde forelsket sig i og sat i stand, var det oplagt at kombinere bøger og bohave – og dermed forsøge at redde endnu flere gode ting og sager fra døden i affaldsforbrændingen eller glemslen i de danske lader.

Navnet “Obscurum” (intetkøn, nominativ, ental) kommer af det latinske “Obscurus (maskulinum (“Obscura”, femininum))”, der kan oversættes med “mørkt”, “skyggefuldt”, “dystert”, “ukendt” eller “tildækket”/”indhyllet”. Det danske ord “Obskurt” bruges blandt andet som synonym for “besynderligt” eller “ukendt”.
Da hvert besøg i Obscurum forhåbentlig vil føre til en ny spændende opdagelse, passer navnet rigtig godt.
Eftersom Pernille samtidig har en forkærlighed for mørk træbejdse og lidt maskulin indretningsstil, har en uddannelse inden for bl.a. Klassisk Arkæologi med Romerriget på pensumlisten, og ikke er bange for, at tingene nogle gange bliver en smule besynderlige, synes navnet “Obscurum” at passe perfekt til butikken.

Obscurum `{`ʌbˈsguˈʁɔmˀ`}`

intetkøn, nominativ, ental

Idé

Antikvariat Obscurum – Bøger og Bohave sælger primært gode, brugte bøger, suppleret med upcyclet bohave, genbrugsmøbler og andre finurlige genstande.

Det er Obscurums mål at drive en bæredygtig forretning, der sikrer, at gode bøger og finurlige ting får et længere liv.

Om Pernille

Pernille er en dreven og erfaren læsehest, skattejæger, og genbrugsfinder med en passion for blandt andet arkæologi, Alexander den Store, træbejdse, klassiske romaner, eldrevet værktøj, lysekroner og værksteds-eksperimenter.

Hun  er uddannet cand.mag. i Religionsvidenskab med speciale i dansk jernalder og med sidefag i Klassisk Arkæologi – og fascinationen af fortiden afspejler sig i hendes personlige stil, der byder på masser af mørkt træ, guld, krummelurer og en interesse for bohave, der har en historie.

Om Allan

Allan er Obscurums medhjælpende husbond. Han er meget glad for bøger og har de seneste 30 år pløjet sig igennem ti-tusindvis af sider indenfor de fleste genrer. Når der skal slappes af, skal det gerne foregå med en god paperback, og helst på originalsproget.

Allan er uddannet journalist og har i flere år skrevet om stort og småt for Herning Folkeblad, og har arbejdet som kommunikationskonsulent i Herning Kommune.
Han er pt næstformand for Dansk Journalistforbund – Medier og Kommunikation, men kan ind imellem træffes i butikken, når tiden er til det. Allan har et stort kendskab til lokalområdet og en levende interesse for lokalhistorien.

 

Forretningen

Antikvariat Obscurum har til huse på Fonnesbechsgade 7 i Herning (i baggården).

Betalingen i Obscurum foregår via kontant betaling, Mobile Pay eller med betalingskort.

I vores online-bogbutikker på findbogen.dk og bogtorvet.net kan der betales med Dankort/Visa-Dankort/Visa/Visa Electron/MasterCard/Maestro.

BANK

Sparekassen Thy
Reg. og konto: 9108 5130697

IBAN: DK4191080005130697
SWIFT/BIC: STHYDK21

Følg Obscurum på Instagram

Følg Obscurum på Facebook

Lokal forfatter? Lån et antikvariat til din bog-reception!

,
Vi kan virkeligt godt lide bøger – og vi kan rigtig godt lide de mennesker, der skriver bøgerne.
Er du er forfatter med tilknytning til området, og har en bog på vej?
Så synes vi bare lige du skal vide, at vi altid er klar på at låne butikken ud til din bog-reception – eller til andre arrangementer der har med bøger at gøre.
Lyder det interessant for dig, så tøv ikke med at tage kontakt – så vi kan få din dag i kalenderen.
dekorativt foto