Årsplakat 2022 er skabt af ??? !

Antikvariat Obscurum præsenterer for femte gang en årsplakat, der er skabt af en lokal kunstner.

Igen i år kan Antikvariat Obscurum med stolthed præsentere en unik årsplakat udført af en lokal kunstner.
Årsplakaten 2022 er den femte plakat i rækken, der hylder bøgernes univers og i denne omgang ikke mindst dem, der skriver dem – nemlig forfatterne.

50 kr. af plakatprisen går ubeskåret til headspace Herning, der hjælper unge med anonym og gratis rådgivning og støtte til store og små problemer.

Kunstneren bag årets plakat er – nej, det har vi faktisk lovet at holde hemmeligt… Men vi kan garantere, at kunstneren er lokal, som plakatdogmet foreskriver. En stor interesse og kærlighed til litteratur og bøger er ifølge kunstneren selv en dominerende drivkraft i adskillige aspekter af kunstnerens tilværelse, hvorfor det heller ikke var svært at lege med et motiv, der netop på én eller anden måde skal indeholde temaet ”bøger”, hvilket er det andet og sidste dogme, som et antikvariats årsplakat er underlagt.

Plakaten er udformet af små kvadrater af forsider af forskellige bøger, udskåret sort pap, samt side 22 fra 58 forskellige bøger. Grunden til, at det lige er side 22, er selvfølgelig, at det er Obscurums Årsplakat 2022.
De fire forfatternavne på plakaten er enten pseudonymer eller har et sådant – og måske man i det store ordpuslespil, som plakaten udgør, også kan hitte rede i, om der er en mening med de sorte bogstaver på plakaten?


Idéen bag plakaten er, at dykke ned i bogstavernes, bøgernes, forfatter- og kunstnerhjernernes verden. Bogstaverne kan myldre rundt men måske alligevel give en smule mening for nogle.
Det er dog langt fra altid tilfældet, at bogstavmylderet giver samme mening – ofte afhænger meningen af personen, der beskuer.
Hver enkelt plakat er som vanligt nummereret.

Det grafiske arbejde og trykningen af plakaten har Herning-virksomhederne GRC Graphic House og Trykstuen stået for. Plakaten er derfor i høj grad et lokalt produceret produkt.

Plakaten kan købes i Antikvariat Obscurum fra 10. februar i Fonnesbechsgade 7, Baggården (åbent torsdag-fredag 11-17 samt lørdag 11-14) og er desuden tilgængelig online.
(Årsplakaterne 2018, 2019, 2020 og 2021 kan også fortsat købes online samt i antikvariatet).

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *