Obscurums Årsplakat 2019 præsenteres 5.januar

Anden udgave af Antikvariat Obscurums årsplakat er tegnet af Tasja Bak Andersen, Gjellerup, der har valgt at donere 50 kroner pr. plakat til headspace Herning.

Med 2019 på trapperne er anden udgave af Antikvariat Obscurums Årsplakat også snart klar til at blive afsløret.

Det sker lørdag 5. januar klokken 15 i Fonnesbechsgade 7, baggården, hvor der også vil være mulighed for at møde kunstneren, Tasja Bak Andersen fra Gjellerup.

Årsplakaten 2019 kan købes online via dette link.

Om motivet på plakaten siger Tasja Bak Andersen:

Motivet er en hyldest til den verden, som bøgerne kan give adgang til. I bøgernes verden kan man for en stund fortabe sig – indleve sig i handlingen og grine og græde sammen med karaktererne. Bøgerne kan skabe eventyr i en trist hverdag og for en stund kan man glemme, at den virkelige verden gør en smule ondt. Men bøgerne kan også skabe fællesskab og deles, og ikke mindst udvide horisonter ved at give forståelse for verden og alle de forskellige mennesker, der befolker den.

Et udsnit af 2019-plakaten. Hele plakaten kan ses ved præsentationen 5.januar.

Plakaterne sælges for 200 kroner stykket og 50 kroner fra hver solgte plakat doneres til et godt formål efter kunstnerens valg.

Tasja Bak Andersen har valgt at beløbet fra salg af 2019-plakaten skal gå til headspace Herning. Plakaterne forhandles i Antikvariat Obscurum samt hos headspace Herning.

Pernille Boye Thulstrup, der ejer Antikvariat Obscurum, forklarer, at årsplakaterne blandt andet er et forsøg på at give lokale kunstnere en ny og anderledes platform samt at skabe ny kunst med bøgernes fantastiske verden i centrum.

Vi håber, at Årsplakaterne kan være med til at profilere nogle af Herning-områdets mange lokale talenter til en lidt bredere målgruppe. For antikvariatet er det samtidig en måde at vise, at vi er en virksomhed, der er forankret i og støtter op om Herning og omegn. Kravet til kunstneren bag årsplakaten er, at det overordnede tema skal være bøger, og ellers får de frie rammer – så vi har været super spændte på at se det færdige resultat. Tasja har heldigvis ikke skuffet, så vi glæder os meget til at få hendes version af årsplakaten op at hænge i antikvariatet. Og vi håber da også, at der er andre, der kunne have lyst til at have en årsplakat hængende, så vi kan få smidt nogle penge efter headspace Herning, siger Pernille Boye Thulstrup.

Alle plakater er signeret af Tasja Bak Andersen.

Alle plakater er signeret af kunstneren.

Det grafiske arbejde samt selve trykningen af plakaten er lagt i hænderne på de kyndige mennesker fra Herning-virksomhederne GRC Graphic House og Trykstuen. Plakaten er derfor i høj grad et lokalt produceret produkt.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *