Obscurums Årsplakat 2021 – ”skabt sammen – hver for sig”

Nogle traditioner skal holdes ved lige – covid19 eller ej.

Èn af dem er, at Antikvariat Obscurum endnu engang, i årets første måned, præsenterer en årsplakat udført af en lokal kunstner.

Årsplakaten 2021 er den fjerde plakat i rækken, der hylder bøgernes univers, og den er udformet af de to unge herningensere Line Skov Madsen og Emma Uldum, på henholdsvis 22 og 19 år. De går under kunstnernavnene Alben og Sinka.Emma Uldum er i øjeblikket på kunsthøjskole i Holbæk, mens Line Skov Madsen er i Herning – men på trods af covid19-samarbejds-udfordringer er det lykkedes de to at lave en plakat på afstand ”sammen – hver for sig”, med akvarel, farveblyanter, kuglepen og klippeklistre.

Som sædvanlig doneres der 50 kroner for hver solgte plakat til en godt formål efter kunstnernes ønske. Emma og Line har besluttet at det formål i 2021 er headspace Herning, da de som mange andre unge mennesker sagtens kan nikke genkendende til blandt andet tankemylder, eksistentiel krise, forvirring omkring fremtiden og angst.

Da Antikvariat Obscurum i øjeblikket er lukket pga. covid19-restriktioner kan vi beklageligvis ikke præsentere årsplakaten og kunstnerne bag i antikvariatet som vi tidligere har gjort. Plakaten er på grund af covid-19 indtil videre også kun tilgængelig online via dette link eller via mail på pernille@obscurum.dk.

Den kunstneriske ide bag motivet er en lampeånd, som i stedet for tre ønsker, fremtryller en antik og magisk bog. Kunstnerduoen understreger lampeåndens androgyne træk, da bøger og litteraturens verden er for alle. Derudover er køn, seksualitet og identitet et emne, som kunstnerne gerne vil bidrage til at sætte mere fokus på.

Køb Årsplakat 2021 her.

(Årsplakaterne 2018, 2019 og 2020 kan også fortsat købes online – se dem her).

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *