Ugens forfatter-fødselar, uge 49: Birkegaard fylder rundt

dekorativt foto

Mikkel Birkegaard (1968 – )

Søndag den 9. december fylder den danske forfatter Mikkel Birkegaard 50 år.

Mikkel Birkegaard blev født i Randers og voksede op i Roskilde. Her stiftede han tidligt bekendtskab med bøgernes verden, da hans mor ofte tog ham med på arbejde på en række biblioteker. Der blev læst meget i barndomshjemmet, og han var en flittig gæst på biblioteket i Roskilde.

dekorativt fotoHan blev uddannet som datamatiker, men bøgerne kunne han dog ikke helt slippe.

Forfatteren debuterede i 2007 med romanen Libri di Luca, og han beskriver selv arbejdet med debutromanen som en ”hemmelig mission”, hvor han om dagen arbejdede som systemudvikler i en it-virksomhed, og om natten var forfatter.

Birkegaard begyndte gradvist at forsyne it-virksomhedens personaleblad med små tekster og føljetoner, og da en kollega direkte opfordrede ham til at blive forfatter, gav han efter og tog et halvt års orlov for at hellige sig skriveriet. Efter i alt fem års arbejde med Libri di Luca stødte han, ligesom så mange andre forfattere, ind i problemet med at få materialet udgivet. Efter fire afslag lykkedes det dog at få Forlaget Aschehoug på krogen, og ovenikøbet i en sådan grad, at de havde formået at sælge filmrettighederne til bogen til Nordisk Film, inden bogen var udgivet.

Herefter kom der et helt andet tempo i processen. Libri di Luca strøg til tops på de danske bestsellerlister og er blevet solgt til yderligere 25 lande.

Efterfølgende er det fra forfatterens pen blevet til spændings- og eventyrromanerne Over mit lig (2009), Fra drømmenes bog (2012), Kjærstads alfabet (2013) samt Døde mænds stemmer (2014).

Herfra skal lyde et stort tillykke til den danske forfatter, der på flere niveauer giver bøgerne en velfortjent plads, såvel i selve historierne som i bogreolerne.

(Kilder: forfatterweb.dk; wikipedia.org; krimiwiki.dk; arnoldbusck.dk; bibliografi.dk)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *