Bliv klogere på smukke bøger

dekorativt foto
Hør forfatter og bog-entusiast Henrik Højgaard Sejerkilde fortælle om bogdesign i Antikvariat Obscurum 24. maj kl. 17.00 
Bøger kan være både smukke, spændende og fremragende håndværk.
Det har Henrik Højgaard Sejerkilde skrevet bogen ”Dansk bogdesign i det 20.århundrede” om.
Torsdag 24.maj kl 17.00 – 18.00 kan du i Antikvariat Obscurum høre forfatteren fortælle om nogle af sine yndlingsbøger, og hvorfor dansk boghåndværk bør værdsættes på linje med de store møbeldesignere.
Ved arrangementet, der naturligvis er gratis, vil Henrik Højgaard Sejerkilde, der er passioneret bogsamler, fortælle om baggrunden for bogen og fremhæve nogle af de smukkeste bøger, der er udgivet i Danmark.
Efterfølgende kan tilhørerne blive klogere på boghåndværk, når forfatter og antikvariat viser sjove og finurlige bøger fra gemmerne frem, og publikum er naturligvis velkomne til at spørge løs undervejs.
Kig forbi til en hyggelig time med bogen i fokus.

Torsdag 24.maj, kl. 17- 18, Antikvariat Obscurum, Fonnesbechsgade 7, baggården, Herning.

dekorativt foto

Om bogen ”Dansk bogdesign i det 20. århundrede”

Danske bøger er også Danish Design. Som de verdensberømte møbelklassikere har dansk bogdesign været på en fascinerende og udfordrende rejse fra håndværk til industrielt produkt op gennem 1900-tallet.
Og som det gælder for møbeldesignet, er også bogdesignets udvikling blevet formet af en række store personligheder, som hver især har sat deres tydelige fingeraftryk – lige fra den nidkære typograf til den legende illustrator. Gennem faglige og kunstneriske processer har de skabt de bøger, som for alvor har rodfæstet sig i den danske identitet. Sammen har de tilført bøgerne en ekstra dimension, og de bedste af dem – heriblandt fx Johannes Larsens træsnit til Blichers Trækfuglene og Ib Spang Olsens kongeniale billedside til Halfdans ABC – har for altid brændt sig ind i vores erindring.
Dansk bogdesign i det 20. århundrede fortæller historien om disse mennesker og deres arbejde og er – med sine talrige farveillustrationer – i sig selv en lystvandring gennem en epoke, hvor anstrengelsen for at skabe bedre og billigere produkter for alvor bragte bøgerne ud til danskerne.
Henrik Højgaard Sejerkilde (f. 1969) er journalist, boghistoriker og bibliofil.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *