Ugens forfatter-fødselar, uge 27: Ulrikkeholm fylder år

 Majbritte Ulrikkeholm (1964)

Fredag d. 7. fylder den danske sanger, komponist – og selvfølgelig forfatter – Majbritte Ulrikkeholm 53 år.

Majbritte Ulrikkeholm blev født i Bramming og debuterede som forfatter for 20 år siden med erindringsromanen Ind i min himmel(1997). Bogens titel er hentet fra en sang på albummet ”Sange til Elisabeth” fra 1996.

Hun er som forfatter især kendt for sin ”magiske” skrivestil, hvor magiske væsner, drøm og det spirituelle smelter sammen med virkeligheden og det mere jordnære.

Hendes romaner beskriver ofte kampen for at opnå en form for frihed til selv at vælge og forme sit eget liv, og fra forfatterindens pen kan nævnes bl.a. Marias mirakel (1999), Tilbage til Jorden (2000), der er opbygget som kombineret bog og album, Den perfekte elsker(2005), også akkompagneret af et temasammenhængende album og Rom, min elskede (2011), hvor der med bogen følger et soundtrack, der beskriver bogens hovedscener.

Ulrikkeholm-edit

Forfatterens værk Pilgrim i hjertet: essays, digte og fortællinger (2013), er opbygget som en almanak med inspiration til livets forskellige årstider og hendes seneste værk er Rejsen til kærlighed sammen hver for sig og alene (2016)

Maibritte har også skrevet fagbøger som fx Det magiske rum (2002) og Gudindens genkomst (2009), der udspringer af hendes erfaring som underviser, og hvor hun bl.a. forsøger at lære andre, hvordan de kan forløse deres iboende ressourcer og slippe deres kunstneriske blokering.

Fra februar 2017 har forfatteren desuden været fast klummeskribent på Kristeligt Dagblad vedrørende emner som åndelighed, samfund og tro.

Majbrittes forfatterskab hænger umiskendelig sammen med hendes musik – men dette emne må behandles yderligere andetsteds. Herfra takker vi for bidraget til bogreolerne rundt omkring – og ønsker hende en rigtig dejlig fødselsdag.

(Kilder: majbritteulrikkeholm.com; forfatterweb.dk; wikipedia.dk; litteratursiden.dk)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *